Domino

Domino-spillet, som ofte fortsatt er hånlig kalt “geiten” eller “slaktingen av geiten”, har slått rot så fast og komfortabelt i våre gårdsplasser at det er vanskelig å tro på den gamle og adelige historien.

Domino-knoker er avstammet fra velkjente terninger. I følge kinesiske legender ble dette spillet oppfunnet rundt 1100-tallet. I Korea og India fungerer fortsatt dominoer som et verktøy for å forutsi skjebnen. Så til å begynne med var disse knokene utelukkende ment for spåkoner og magiske seremonier. Tross alt er spenning og guddommelig åpenbaring to uforenlige ting. I øst er 47 forskjellige domino-spill kjent. Det er dominoer med fargede knoker der fargen står for verdighet. Navnene på spillene er ekstremt poetiske: “nelliker i tåken”, “gå inn i været”, “gasellehopp.”

Det er en versjon som dominikanske munker opprettet et domino-spill. For det første var dette navnet på klærne til presteskap – for det meste en svart kappe med hette. For det andre kommer selve navnet på spillet av dominoer fra den latinske roten “dominans”, som betyr dominerende, den viktigste er begynnelsen på konverteringen til den katolske messen: “Dominus vobisit” (Herre være med deg). Det har blitt antydet at det dominerende systemet for enheten til universet er kryptert i dominoer – den universelle loven om harmoni av makroen og mikrokosmos: Domino-spillet har syv digitale skilt (fra 0 til 6), som symboliserer særlig de syv planene for å være og den syvfoldige strukturen til universet.